KAO U POSLASTIČARNICI: Princes krofne sa kremom koji pravi veliku razliku

Desert koji svi obožavaju.

printscreen/youtube/CupcakeJemma

Princes krofne ne spadaju u kolače koji se brzo i lako prave. Ipak, kada završite sa pripremom shvatićete da se trud isplati.

Sastojci

Testo za krofnice:

200 ml vode,100 ml ulja,150 gr oštrog brašna, 1 kašika šećera, 4 jaja

Poslastičarski krem:

5 žumanaca, 750 ml mleka, 200 gr šećera, 100 gr gustina, 100 gr maslaca

500 ml slatke pavlake

Staviti 600 ml mleka da provri, a ostatak od 150 ml umutiti sa žumacima, šećerom i gustinom. Kada mleko provri, pomešajte sa umućenom smesom i vratite na srednju temperaturu da se kuva. Skuvan krem istresite u jednu posudu, prekrijte folijom i ostavite da se hladi.

Odmah potom pravite krofnice. Pomešati vodu i ulje, dodati šećer pa staviti na vatru da provri, a onda dodati brašno. Ostaviti da se prohladi desetak minuta. Dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom.

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni pa špricem istiskivati testo za krofnice ili kašikom ih oblikovati.

Peći na 200 stepeni 25 minuta, pa potom smanjiti temperaturu na 130 pa peći još 10-15 minuta. Nakon tog vremena ugasite rernu i malo otvorite vrata, pa ih tako još 5 minuta ostavite.

Kada se ohlade, secite na pola. Krofnice se pune prvo poslastičarskim kremom, a onda slatkom pavlakom.

 Izvor: Lepa&Srećna