Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolači i torte

KOLAČI BEZ BRAŠNA: mafini od tikvica sa čokoladom (RECEPT + BEZ ULJA, BEZ GLUTENA, BEZ ŠEĆERA)

Autor Jasmina Glišić
Autor Jasmina Glišić

Najmekši mafini na svetu - idealni za sezonu tikvica! (A sezona čokolade ionako nikad ne prestaje... )

Izvor: Foto: Shutterstock
  • Sastojci:
  • 1 zrela banana srednje veličine
  • 1 šolja rendanih tikvica
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje maslaca (možete zameniti biljnim puterom ili semenom suncokreta)
  • 1/4 šolje meda
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 šolje kakao praha
  • 1/4 šolje rendane crne čokolade
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 kašike mlevenog lanenog semena

Priprema: Izmešajte u blenderu sve sastojke izuzev tikvica i čokolade, tako da dobijete glatku smesu. Zatim žicom umešajte tikvice i čokoladu. Sipajte testo u podmazan pleh za mafine, tako da kalupi budu puni do 3/4. Pecite na temperaturi od oko 190 stepeni, dvadesetak minuta, proverite da li je pečeno čačkalicom. Po želji, pospite sa još malo rendane čokolade i ostavite da se ohladi pa izvadite iz kalupa.

Izvor: Lovesensa

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije