Sastojci:
Za kore:
- 8 belanaca
- 250 g šećera
- 250 g mlevenih lešnika, badema ili oraha
Za fil:
- 8 žumanaca
- 250 g šećera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 250 g putera
I još:
mleveni lešnik, badem ili orah za posipanje
Priprema:
Ulupajte čvrst sneg od belanaca postepeno dodajući šećer. Zatim uspite lešnik i blago promešajte. Rasporedite masu u tri podmazana pleha (oblik po želji) i pecite u rerni na 220 stepeni po dvadesetak minuta.
Fil: Umutite žumanca sa šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu i umućeni puter, i mutite sve zajedno još 5-6 minuta. Stavite na paru i mešajte dok se masa ne zgusne. Kada se fil prohladi, mutite još desetak munuta dok ne postane penast.
Kore ohladite i rasecite horizontalno napola, tako da ukupno dobijete šest kora. Svaku filujte i ređajte jednu na drugu, pa ostatkom fila premažite tortu odozgo. Sa strane pospite lešnikom.
POGLEDAJTE VIŠE: Svečana torta vrhunskih domaćica: grilijaš torta od oraha
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.