Sastojci:

  • 200 g crne čokolade
  • 2,5 kašike ulja

Beli fil:

  • 90 g bele čokolade
  • 80 ml slatke pavlake
  • 140 g crne čokolade
  • 1,7 dl pavlake

Poslednji sloj:

  • 50 g crne čokolade
  • 1 kašike ulja

Priprema: Napravite masu za oba sloja (koju ćete podgrevati). Rastopite crnu čokoladu sa uljem. Pripremite silikonske kalupe, premažite ih čokoladom, stavite u friz na 20 minuta, pa ponovite.

Napravite beli fil: rastopite belu čokoladu i pomešajte sa slatkom pavlakom.

Napravite crni fil: rastopite crnu čokoladu i pomešajte sa preostalom pavlakom. Izvadite kalupe iz friza pa ih napunite do 1/3 belim filom i isto toliko crnim filom. Vratite u friz na 20 minuta. Zatvorite praline rastopljenom čokoladom i kalupe vratite u friz na najmanje 6 sati. Izvadite praline iz kalupa i stavite u papirne korpice.

Izvor: Lisa lepa & srećna