Sastojci:

  • 8 jaja 
  • 200 g šećera
  • kašičica soka od limuna
  • malo soli 
  • 100 g brašna
  • 150 g mlevenih lešnika
  • 4 dl pavlake
  • 2 kesice učvršćivača šlaga 
  • kesica vanilin-šećera 
  • 50 g šećera
  • 125 g mlevenih lešnika
  • 2 kašike soka od trešanja 
  • 5-6 kašika džema od višanja 
  • čokoladne zvezdice

Priprema: 

  1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dobro umutite šećer i žumanca, a belanca, sok od limuna i so čvrsto ulupajte. Sipajte sneg u krem od žumanaca, dodajte brašno i lešnike i izmešajte. 
  2. Masu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh (prečnika 26 cm), poravnajte i pecite oko 45 minuta. Ostavite da se ohladi, a onda presecite napola. 
  3. Za fil čvrsto ulupajte pavlaku, učvršćivač, vanilin-šećer i šećer, pa dodajte orahe. 
  4. Izmešajte sok od trešanja i džem, i premažite donju koru. Nafilujte trećinom pavlake, preklopite drugom korom i premažite preostalom pavlakom. Ostavite da se hladi oko jedan sat. Ukrasite čokoladnim zvezdicama

Izvor: Lisa