Sastojci:
- 8 jaja
- 200 g šećera
- kašičica soka od limuna
- malo soli
- 100 g brašna
- 150 g mlevenih lešnika
- 4 dl pavlake
- 2 kesice učvršćivača šlaga
- kesica vanilin-šećera
- 50 g šećera
- 125 g mlevenih lešnika
- 2 kašike soka od trešanja
- 5-6 kašika džema od višanja
- čokoladne zvezdice
Priprema:
- Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dobro umutite šećer i žumanca, a belanca, sok od limuna i so čvrsto ulupajte. Sipajte sneg u krem od žumanaca, dodajte brašno i lešnike i izmešajte.
- Masu sipajte u podmazan i brašnom posut pleh (prečnika 26 cm), poravnajte i pecite oko 45 minuta. Ostavite da se ohladi, a onda presecite napola.
- Za fil čvrsto ulupajte pavlaku, učvršćivač, vanilin-šećer i šećer, pa dodajte orahe.
- Izmešajte sok od trešanja i džem, i premažite donju koru. Nafilujte trećinom pavlake, preklopite drugom korom i premažite preostalom pavlakom. Ostavite da se hladi oko jedan sat. Ukrasite čokoladnim zvezdicama
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka