Sastojci:
4 kore sa po:
- 4 belanca
- 200 gr šećera
- 100 gr oraha
- 1 kašika brašna
- oblande
Fil:
- 16 žumanaca
- 22 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 1/2 l mleka
- 3 vanilina šećera
- 2 margarina
- 250 gr šećera u prahu
- 200 gr čokolade
Priprema:
Kore:
Umutiti 4 belanca sa 200 gr šećera. Kada postane penasta smesa, dodajte 100 gr oraha i 1 kašiku brašna i mutiti dok se ne sjedini. Smesom premazati oblandu sa kockaste strane i tako peći na tihoj vatri.
Fil:
Skuvati 16 žumanaca sa 16 kašika šećera.
Posebno skuvati 2 pudinga od vanile u ½ lit. mleka, sa 6 kašika šećera i 3 vanile.
Posebno umutiti 2 margarina sa 250 gr šećera u prahu i ohlađeno sve sjediniti.
Svaku koru filovati, a poslednju koru prevrnuti i staviti glazuru od čokolade.
Recept je poslala naša čitateljka Miljana Ivanović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.