Sastojci:

4 kore sa po:

  • 4 belanca
  • 200 gr šećera
  • 100 gr oraha
  • 1 kašika brašna
  • oblande

Fil:

  • 16 žumanaca
  • 22 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 1/2 l mleka
  • 3 vanilina šećera
  • 2 margarina
  • 250 gr šećera u prahu
  • 200 gr čokolade

Priprema:

Kore:

Umutiti 4 belanca sa 200 gr šećera. Kada postane penasta smesa, dodajte 100 gr oraha i 1 kašiku brašna i mutiti dok se ne sjedini. Smesom premazati oblandu sa kockaste strane i tako peći na tihoj vatri.

Fil:

Skuvati 16 žumanaca sa  16 kašika šećera.

Posebno skuvati 2 pudinga od vanile u ½ lit. mleka, sa 6 kašika šećera i 3 vanile.

Posebno umutiti 2 margarina sa 250 gr šećera u prahu i ohlađeno sve sjediniti.

Svaku koru filovati, a poslednju koru prevrnuti i staviti glazuru od čokolade.

Recept je poslala naša čitateljka Miljana Ivanović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.