ZA PROBIRLJIVE GURMANE: Sočna a posna pica s povrćem na vodi

Uz malo maštovitosti i dok postite na vodi možete pripremati i jesti ukusnu hranu.

Printscreen / Youtube / The Happy Pear

Sastojci:

Za testo:

300 g belog brašna

300 g crnog brašna

400 ml vode

1/2 kockice kvasca

1,5 kašičica soli

1 kašičica šećera

Za fil:

pasirani paradajz

2 paprike

2 paradajza

200 g šampinjona

200 g zelenih maslina

1 glavica ljubičastog luka

1 ljuta papričica (po želji)

origano

kečap

I kada postite na vodi, uz malo mašte, izbor jela može biti raznovrstan i zanimljiv, a pre svega da prija vašim nepcima. Zato vam donosimo recept za posnu picu, koje će opravdati sva vaša gurmanska očekivanja.

Priprema:

U toploj vodi, sa dodatkom kašičice šećera, rastopite kvasac. U vanglicu stavite obe vrste brašna, so i pripremljeni kvasac. Potom, zamesite mekše testo i ostaviti da naraste.

Kada testo naraste, podelite na pola (za dva pleha pice). Postavite pek papir kao podlogu na pleh. Na pobrašnjenoj radnoj površini, pomoću oklagije, razvijte testo. Zatim ga prebacite u pleh - preko pek papira.

Testo premažite pasiranim paradajzom, pa preko poređajte iseckane šampinjone, ljubičast luk, masline, papriku, iseckan paradajz (i ljutu papričicu po želji). Pospite origano i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.

Pečenu picu isecite, prelijte sa kečapom i uživajte u ukusu.

 Izvor: Lepa&Srećna