"Imam 14 godina i visok sam 188.5 cm. 

Interesuje me postoji li bilo koji način za zaustavljanje mog vrtoglavog rasta. 

Molim što precizniji odgovor", pitao je mladi Divac 1982. godine Politikin "Zabavnik" koji mu je preporučio da poseti svog doktora, ali ga je i umirio pričom o hormonima i da ne postoji vrtoglavi rast čoveka.

Politikin "Zabavnik" potvrdio je da je ovo pismo čuvenog košarkaša, pišu mediji. U tinejdžerskom periodu "ništa nam nije odgovaralo", ili smo preniski ili previsoki, ili imamo problema sa kožom... U ovom slučaju "vrtoglavi rast" se ispostavio više kao dar, nego kao "kletva". 

PROČITAJTE JOŠ: Dirljiva poruka velikoj i maloj deci

Divac se najverovatnije u ovom dobu odlučio za košarku. On može da se pohavli zlatnim odličjem na Svetskom prvenstvu u Americi i Argentini, kao i na Evropskom prvenstvu u Jugoslaviji, Italiji i Grčkoj.

On je uvršten u Kuću slavnih od strane FIBA, Mister Evropa igrač godine u NBA ligi, kao i u NBA All-star tim 2001. godine.

Međutim, kako piše Bulevar B92 3. septembra 2015. godine, ovo pismo je "montaža"! "Čitava ova priča oko pisma je montaža. Nikada se Vlade Divac nije obratio 'Zabavniku'.

Mi smo proverili taj broj i ne postoji takvo pismo", kaže Zeferino Grasi iz "Politikinog zabavnika", te ništa drugo nije preostalo nego obratiti tvorcu te obmane – Pavlu Ćosiću. 

"Uradio sam to da bih pokazao koliko je lako manipulisati ljudima putem elektronskih medija", kaže on za "Bulevar". 

VIŠE: Pitajte lekara: da li dijabetičar sme da se profesionalno bavi sportom?

Izvor: Bulevar B92

LepaiSrecna Najbolji košarkaš Srbije Vlade Divac ostavio je trag kako u NBA ligi, tako i u nacionalnom timu. Međutim, kao tinejdžer nije bio preterano oduševljen svojom visinom... pročitajte koje je pitanje postavio sa 14 godina!