Na svetskom nivou sprovedeno je istraživanje u kojem su izdvojena najpopularnija imena na svetu, bez obzira na kulturološke razlike i običaje. U istraživanje su uključene zemlje Evrope, SAD, Kanada i Australija. Donosimo listu internacionalnih ženskih imena koja su na samom vrhu popularnosti u svim zemljama sveta.

VIŠE: Koja imena najčešće dajemo deci

Mia

Jednostavno i kratko ime koje je osvojilo roditelje širom planete. Vrhunac popularnosti dostiglo je davne 1964. godine, a sve zahvaljujući glumici Miji Farou te se već tada našlo na listi top 1.000 imena sveta. Mia je danas 6. ime u SAD, drugo u Nemačkoj, te prvo u Engleskoj, Australiji, Hrvatskoj, Meksiku, Austriji, Norveškoj i Sloveniji.

Sofia

Reč je o starom imenu koje na grčkom jeziku znači mudrost. Ovo svetski prihvaćeno ime je broj jedan u SAD. Bilo da se piše Sophia, Sofia, Sofija ili skraćeno Sophie ovo ime je broj jedan i u Škotskoj i Severnoj Irskoj. Na drugom je mestu Holandiji, a na četvrtom u Italiji i Danskoj.

Olivia

Olivia je ime koje je “stvorio”, odnosno popularizovao Šekspir za romantičnu dramsku predstavu “Dvanaesta noć”. Ovo ime se povezuje s maslinovom grančicom te predstavlja simbol mira. Ovo ime u Engleskoj, Valsu i Škotskoj se nalazi na drugom mestu, a definitivni broj jedan je na Havajima.

VIŠE: Dečija imena: u Francuskoj je zabranjeno detetu dati ime Nutela i Jagoda

Ema

Ovo ime popularizovale su holivudske glumice Ema Votson, Ema Ston, Ema Rodžers, ali reč je o dosta starijem germanskom imenu koje znači potpun. Ime je broj jedan u Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Norveškoj dok je na drugom mestu u Kanadi, a na trećem u Irskoj. Bilo da se piše Emma, Emme ili Ema ovo ime vole mnogi.

Izabela

Isabella, Isabela, Isabel ili Izabela je ime s najviše nadimaka (Izi, Bela, Ela, Eli, Isa…). Njegova jednostavnost ga čini popularnim u celom svetu, a najpopularnije je u Engleskoj, Kanadi, Brazilu, Novom Zelandu, Danskoj, Španiji, Australiji, Švedskoj i Irskoj.

Izvor: Zadovoljna