I ove godine je uoči Dana žena u Sportskom centru "Olimp" u Beogradu održana tadicionalna manifestacija kojom su osobe sa invaliditetom višesatnim sportskim druženjem obeležile nastupajući praznik Dana žena. Naime, u takmičenju održanom 6. marta 2014. godine učestvovalo je više od sto naših sugrađana, oba pola, svih uzrasta i vidova invaliditeta, a organizator je bio Sportski savez osoba sa invaliditeom Beograda u saradnji sa Društvom za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara.

Podršku ovoj akciji daje i Grad Beograd, odnosno Sekretarijati za sport i omladinu i Sekretarijaa za socijalnu zaštitu, kao i opština Zvezdara.

SC "Olimp" inačei nudi široku lepezu besplatnih sportskih programa u gradu, a kako je rekao za Tanjug 10. marta generalni seketar Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Aleksandar Ničić, osobe sa invalididteom imaju svakodnevnu mogućnost da se rekreiraju u nekoliko sportskih centara u Beogradu.

Precizirao je da se na „Olimpu” trenutno održavaju sportske aktivnosti jednom sedmično, dok su one tokom letnje sezone svakodnevno organizovane na otvorenim bazenima, a postoji mogućnost i da one budu i češće.