Od aprila meseca Dom omladine Beograda, pokreće novu, besplatnu radionicu namenjenu ljubiteljima poezije... Radionica nosi naziv “Anonimni pesnici” i namenjena je svim mladim ljudima koji do sada nisu objavljivali svoje pesme, a zainteresovani su za poeziju.

Održavaće se od 5. aprila do juna 2014. godine (ukupno deset termina) u Domu omladine Beograda, subotom od 16 do 18 časova.

Broj učesnika je ograničen, a namenjena je uzrastu od 15 do 30 godina. Učešće u radionici je besplatno, ali su prijave obavezne putem mejla: radionice@domomladine.org. Rok za slanje prijava je 25. mart 2014.

Dobrodošli su i oni koji misle da ne umeju da pišu ili to nisu nikada probali, ali žele da se izraze kroz poeziju. 

Cilj radionice je da okupi zaljubljenike u poeziju, koji će se pod vođstvom mentora, ali i u razmeni mišljenja i pesničkih iskustava sa drugim polaznicima, kreativno razvijati i učiti tehnici pisanja pesama.

Mentor radionice je Ognjenja Lakićević, diplomirani filolog, autor sve zbirke pesama i većine tekstova grupe "Autopark".

Pisane prijave treba da se sastoje od motivacionog pisma u kome će zainteresovani kandidat obrazložiti zašto se prijavljuje, odnosno zašto bi voleo da bude deo ove radionice.

Takođe, potrebno je poslati i nekoliko svojih pesama. U slučaju da kandidat do sada nije pisao, mora biti veoma ubedljiv u motivacionom pismu.