Onlajn priprema na sajtu www.mala-matura.com, učenicima štedi vreme i novac, a gradivo je zanimljivo obrađeno. U 2014. godini na sajtu su dostupni kurs srpskog jezika i kurs matematike.

Dovoljno je samo da se učenik registruje na sajt i može početi da vežba. Takođe, đaci mogu postavljati pitanja profesorima, kako na sajtu tako i putem njihove zvanične Facebook stranice Mala-matura.com.

Ove godine učenicima je od samog početka na raspolaganju Android aplikacija za pripremu male mature, zahvaljujući kojoj se mogu pripremati za završni ispit i preko tableta ili mobilnog telefona, gde god da se u tom trenutku nalaze.

Android aplikaciju za pripremu male mature učenici mogu besplatno preuzeti sa Google play stora.

„Uz pomoć ove aplikacije deca mogu da spremaju završni ispit sa mobilnih telefona i tablet računara, sa bilo kog mesta na kojem se trenutno nalaze, iz parka, od kuće, u prevozu “, kaže Aleksandra Prokopijević, profesor srpskog jezika u Srednjoj školi za informacione tehnologije ITHS.

U narednih par meseci decu očekuju brojne olakšice i pogodnosti što se tiče pripreme završnog ispita na ovom sajtu. Uskoro će biti dostupni i testovi srpskog i matematike, zatim i kombinovani test, chat konsultacje, a i brojne druge pogodnosti za učenike koji se pripremaju za završni ispit.

Dovoljno je samo da se učenik registruje na sajt i može da bira oblasti iz gradiva srpskog i matematike, kao što su, na primer, fonetika, morfologija, geometrija ili algebra.