Izdvajanjem 100.000 dinara kompanija UNIQA osiguranje je omogućila opremanje prostora u kome se smeštaju deca kojoj je potrebna urgentna zaštita, kako bi boravak dece bio što bezbrižniji. Osim toga, UNIQA Deda Mraz obradova je slatkim paketićima kako decu iz Prihvatilišta za urgentnu zaštitu zlostavljane dece, tako i decu iz Doma za decu bez roditeljskog staranja Jovan Jovanovic Zmaj, koji se nalazi na istoj adresi.

Projekat UNIQAtna čarolija pokrenut je 2009. godine sa ciljem da pomaže decu koja su korisnici ustanova za socijalnu zaštitu, odnosno decu bez roditeljskog staranja, žrtve porodičnog nasilja, zanemarivanja i trgovine ljudima. Deci koja su u sistemu socijalne zaštite potrebna je posebna pažnja tokom praznika kada je najvažnije da sva deca dožive i osete radost darivanja i zimskih čarolija.

„UNIQA osiguranje ima dugu tradiciju društveno odgovornog poslovanja i posebno nam je drago što smo i ove godine u mogućnosti da mališanima barem malo ulepšamo ovaj deo godine i donesemo im praznični duh, veselje i radost. Naše malo za njih je mnogo, a osmesi i oduševljenje na njihovim licima dovoljno govore o tome koliko im znači ovaj vid druženja, ali i pažnja i briga“, rekla je Sonja Marić, direktor marketinga UNIQA osiguranja.

„Ova pomoć ulepšaće praznične dane svoj našoj deci. Pokazuje im da nisu sami i da postoje ljudi koji su spremni da pomognu kada je to najpotrebnije. Pojedina deca dolaze u Prihvatilište bez ičega ili samo sa jednom kesom. Mogućnost da će imati nešto svoje i sa tim napustiti našu ustanovu, vraća im dostojanstvo i ulepšava život. Hvala UNIQA osiguranju što misli na nas“ rekla je Ivana Milosavljević-Đukić, rukovodilac Prihvatilišta za urgentnu zaštitu zlostavljane dece u Beogradu.

UNIQAtna čarolija, osim Beograda posetila je i Prihvatilište za decu i mlade u Kragujevcu, Prihvatilište za decu i mlade ,,Duško Radović'' u Nišu, Prihvatilište za decu i mlade u Novom Sadu, Dom za decu i omladinu ,,Vera Radivojević'' u Beloj Crkvi i Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja ,,Spomenak'' u Pančevu, gde je Deda Mraz paketićima u kojima su bili slatki darovi, bojice, igračke, nova odeća i obuća, ali i nove posteljine, peškiri i razni aparati koji nedostaju obradovao mališane iz ustanova za socijalnu zaštitu dece.

UNIQAtna čarolija nastaje kad se od srca i prima i daje!