Bolni razvod 2010. godine koji je popularna glumica Sandra Bulok proživela pred očima čitave javnosti i odluka da usvoji sina Luisa bile su prekretnice u životu ove dive koje su je naterale da napravi pauzu od Holivuda. Međutim, ponudi Alfonsa Kuarona da snimi film "Gravitacija" nije mogla da odoli i to je, kako prenosi "Si-Bi-Si njuz" 1. oktobra 2013. godine, bila i najbolja odluka koju je donela u životu do sada.

"Uz Alfonsovu pomoć uspela sam da istražim sebe", objasnila je Bulokova, "ali je presudno bilo i to što mi je omogućeno da sin bude pored mene na snimanju. Svi u ekipi su bili roditelji, pa smo se odlično razumeli".

Za potrebe snimanja „Gravitacije“, Sandra je glumila da se nalazi u bestežinskom stanju, ponekad i u potpunom mraku. Uglavnom je bila jedina glumica na čitavom setu, što je učinilo težim prenošenje emocija njenog lika na platno. Takav način rada bio je veliku izazov za američku glumicu, a da li uspela da savlada sve prepreke i ostvari se u liku inženjerke Rajan Stoun, domaća publika imaće priliku da se uveri već 3. oktobra 2013, kada je premijera filma „Gravitacija“ za srpsko tržište.