Gitaristkinja Ana Popović, koju svrstavaju u red najistaknutijih bluz izvođača, rođena je 1976. godine u Beogradu, a pod uticajem svog oca gitariste, sa petnaest godina počela je i sama da svira isti instrument.

Prvi bend "Hush" talentovana umetnica osnovala je sa 19 godina i vrlo brzo počela sa svirkama, a 1998. zajedno sa bendom snima svoj prvi album "Hometown".

Iste godine trebalo je da Ana krene na studije dizajna u Holandiji, ali je poslala svoje snimke na muzičku akademiju gde su je istog trenutka izabrali i tako kreće njena profesionalna muzička karijera.

"Ženski Hendriks" kako nazivaju Anu, svoju sadašnju grupu "Ana Popović & Mo' better love" osnovala je kada se prošle godine preselila iz Amsterdama u Memfis. U međuvremenu je rodila i ćerku, čemu se najviše obradovao njen petogodišnji sin. 

Sa svojim bendom Ana Popović širom sveta godišnje održi oko 200 koncerata. Spisak velikih imena sa kojima je delila binu je dug, a Bi Bi King, Solomon Burk, Badi Gaj, Koko Montoja, Bernard Alison, samo su neki od njih.

Staša Miljković

LepaiSrecna Umetnica koja svira isključivo bluz i prema većini mišljenja najbolja evropska gitaristkinja bluza, dolazi iz Beograda, a na Exitu 2013, predstavila je svoj poslednji album. Ko je zapravo Ana?