„Ovo je najmasovnija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje posle Beogradskog sajma“, rekao je Dejan Papić, direktor Lagune najavljujući ovogodišnju Noć knjige. Izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi su i organizatori manifestacije, a pridružili su im se i drugi izdavači. 

Kako je rekla direktorka knjižarskog lanca Delfi Vesna Mihailović, „Noć knjige čine i Klio i Geopoetika i Admiral books, ali i državni izdavači Zavod za udžbenike i Službeni glasnik. To će biti prilika da knjige drugih izdavača, kao što su „Veliki rat“, „Sivi vuk“ i mnoge druge, budu dostupne po znatno nižim cenama.“ Sve koji u Noći knjige posete knjižaru u SKC-u obradovaće popusti za knjige na engleskom i francuskom, dok će popusti važiti i u knjižari Delfi u Subotici za knjige na mađarskom jeziku.

Popusti na Lagunina izdanja za jednu knjigu biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Tako novu knjigu Haleda Hoseinija „A planine odjeknuše“ i ostale hitove sa top-liste možete kupiti po najpovoljnijim cenama.

Noć knjige održaće se u knjižarama Delfi, koje se nalaze na 11 lokacija u Beogradu i u još 20 gradova u Srbiji u kojima se nalaze knjižare Delfi i Lagunini klubovi čitalaca: Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Čačku, Pančevu, Kraljevu, Sremskoj Mitrovici, Subotici i Kruševcu i drugim gradovima.