"Ovo je trenutak u kojem treba da slavimo sve žene i sva ženska dostignuća. Danas su sa mnom na ovoj dodeli nagrada i moja majka i moja sestra i zbog toga sam izuzetno srećna."

Ovim rečima prokomentarisala je Viktorija Bekam svoju nagradu za "najglamurozniju ženu decenije" na svečanoj dodeli nagrada britanskog magazina "Glamur", organizovanoj 4. juna 2013. godine u Londonu.

Viktorija je poznata po tome da, inače, vrlo retko daje intervjue pa je njeno kratko obraćanje novinarima izazvalo ogromnu pažnju.

Na dodelu nagrada došla je sa svojim najstarijim sinom, 14-ogodišnjim Bruklinom, što je takođe privuklo pažnju svih. Zahvalila mu se što je pristao da bude njen pratilac za ovo lepo veče i našalila se da je "najzgodniji muškarac u prostoriji".

Nagrade  “Najglamuroznije žene godine" dodeljuju se, inače, od 2003. godine, i to izuzetnim, inspirativnim ženama iz oblasti zabave, biznisa, sporta, muzike, nauke, medicine, obrazovanja i politike. Za dostignuća u muzici nagradu je dobila Rita Ora, za ženu pisca Miranda Hart, nagrađeni modni kreator je Kler Vajt Keler iz modne kuće Chloé, a TV ličnost po izboru časopisa Glamur je Nikol Šerzinger. Među nagrađenima su i rediteljka Rašida Džouns, pozorišna glumica Helen Mekrori, dizajnerka nakita Ema Hil, dok je za muškarca godine proglašen Danijel Redklif.