Dejvid Bekam obeležio je, praktično, dvaput kraj svoje karijere - 18. maja kad se oprostio sa Parizom i sa sinovima Bruklinom, Romeom i Kruzom obišao "počasni krug" i 26. maja 2013. godine kada je - kao neiskorišćena zamena - proveo meč u Lorijenu na klupi. 

Međutim,njegova jednako slavna supruga Viktorija doživljava njegov kraj karijere kao novi početak za porodicu Bekam. Ona je 15 godina redovno pratila i bodrila Dejvida na stadionima širom sveta. Odgovarajući na pitanja o Davidovom završetku karijere ona je rekla: "Deca i ja smo jako ponosni na Davida. Ovo je bilo neverovatno putovanje za nas jer smo ga gledali i pratili dok je igro za klubove širom sveta poslednjih 15 godina. Bodrili smo ga na stadionima na kojima je podizao trofeje kao fudbaler Mančester Junajtida, Real Madrida, AC Milana, LA Galaksija i Pari Sen Žermena. Nije bilo lako doneti ovu odluku, a za decu i mene on će uvek biti neverovatan sportista i brižan otac i muž".

Na kraju Viktorija je prokomentarisala da su izuzetno srećni jer će sada moći više vremena da provode zajedno: "Veoma smo uzbuđeni zbog predstojećeg perioda u našim životima i zbog avantura kroz koje ćemo prolaziti kao porodica".