Radi boljeg razmevanja sebe i drugih, otkrijte šta najviše utiče na vaše ponašanje i u čemu je razlika između zdravih i nezdravih emocija. Kako možemo da ovladamo svojim osećanjima i promenimo sebe nabolje, samo su neka od pitanja o kojima ćemo razgovarati s psihologom Jelenom Stanivuković.

-Na početku, važno je da budete potpuno otvoreni i iskreni u vezi sa svojim mislima i emocijama. Ono što ne priznate sami sebi, ne možete ni popraviti ni rešiti. Prigrlite sva svoja osećanja, i lepa i manje lepa. Kada prihvatite da je sasvim normalno i čak neizbežno imati i loša osećanja, bićete spremni da ih priznate bez otpora, potiskivanja ili preuveličavanja. Dozvolite ih sebi jer su ona putokaz za vaše potrebe i želje. Važno je da otkrijete ono što vas „žulja”, ali bez osuđivanja, jer je to jedini način da sami sebi pomognete. Misli nisu činjenice, pa ih treba preispitati povremeno, naročito ako vode u nezdrave emocije i štetno ponašanje. Takođe, svaka emocija je prolazna, kako dobra tako i loša. Upornost je važna, jer se mozak s vremenom može istrenirati da proizvodi pomažuće misli i da vas navodi na korisno ponašanje, umesto na ono koje vas sabotira. Ne zaboravite, uvek budite ljubazni prema sebi - savetuje Jelena Stanivuković.

Lekoviti razgovori_Jelena Stanivukovic i David Ramadani_instagram feed_Foto privatna arhiva.jpg
Privatna arhiva 


Za sve nedoumice u vezi vaših emocija, za koje vam treba savet ili konsultacija, naš gost Jelena Stanivuković, biće vam na raspolaganju 31.avgusta od 12 do 13 sati putem telefona 011 442 03 07.