Britansko-australijska glumica Naomi Vots nagrađena je na prestižnom filmskom festivalu u Palm Springsu koji traje do 14. januara 2013. godine. Na gala večeri 5. januara njoj je dodeljena nagrada za najbolju glumicu za ulogu u filmu "Nemoguće".

U žiži interesovanja zbog izvanredne glume u ulozi žene koja preživljava strašan cunami, Naomi je nominovana i za Zlatni globus, kao i za nagradu Udruženja filmskih umetnika.

U intervju koji je dala krajem 2012. godine za nedeljni pregled Indipendenta "Nju revju magazin", ona je otkrila da je snimanje filma "Nemoguće" oživelo neugodnu scenu iz detinjstva kada se zamalo kao tinejdžerka udavila u vodi. Scene su, kaže Naomi, bile strašne i za nju i za ekipu: "Mnogi od nas uopšte nisu glumili, jer to nije bilo ni moguće pošto smo bukvalno bili potopoljeni i borili se za vazduh. U jednom momentu kada nisam uspela da se domognem izlaza, pomislila sam, "Bože, gotovo je, neću izaći!"

U filmu se, inače, prikazuje jedna od mnogih porodičnih drama uzrokovanih katastrofalnim cunamijem u Indoneziji 2004. godine. I sama Naomi je kao tinejdžerka doživela iskustvo davljenja prilikom boravka s porodicom na Baliju. "Tada je i mamu i mene na jednom kupanju uhvatila snažna morska struja i, verujte, ozbiljno sam se uplašila", kaže Naomi.