Na izložbi će biti izložena dela nastala tokom različitih faza Majinog rada, koja predstavljaju oblike poigravanja sa slikarskim medijem ali i bogatstvom motiva i tema - od figura, portreta, preko pejsaža i apstraktnih slika.

„Kolorit svetao i vedar, izraz je dinamičnog duha umetnice, dok je strastvenost i pedantnost koja probija kroz formu i tretiranje materjala, kao i obilnost same produkcije pokazatelj posvećenog i predanog rada. Slike Maje Ćuk su dokaz koliko se jedan medij, nepravedno označen kao tradicionalan, može uvek iznova oslobađati kroz igru i uživanje u radu, dajući kao rezultat svežinu i autentičnost umetničkog izraza" (iz kataloga izložbe Ksenija Marinković, istoričarka umetnosti i urednica programa Šumatovačke)

Maja Ćuk je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a magistrirala na katedri za scenski dizajn Interdisciplinarnih magistarskih studija na Rektoratu Umetnosti u Beogradu.

Izložba u Galeriji Kuće legata organizuje se u okviru novogodišnjeg programa Centra za likovno obrazovanje - Šumatovačka a biće otvorena do 5. januara 2013. godine.