Osnivačica i dizajnerka brenda LalicA, te dobitnica ELLE STYLE AWARDS-a, Aleksandra Lalić jedna je od 130 dizajnera koji će učestvovati u FASHION STREET događaju u Ulici kralja Petra u Beogradu, u subotu 24. jula. Sa njom smo razgovarali o tome zašto lokalnu modnu scenu opisuje kao živopisnu, ali i irelevantnu, te šta joj nedostaje da bi bila relevantnija i uticajnija u modnom svetu van naših granica.

Takođe, Aleksandra nam je otkrila kako kreira odeću koja nema samo estetsku i funkcionalnu namenu, već je i socijalno angažovana, naglašavajući da su njene kolekcije prepričavanja shvatanja pojmova i teme koja su njoj lično problematična, a najčešće su vezane za žene.

Producent, muzičar i fotograf, Marko Đurovski je pre 5 godina odlučio da postane i dizajner, te osnuje svoj modni brend pod nazivom FAKE WEAR. Inspirisan svojom istoimenom pesmom, želeo je da donese urbanu priču koja nosi simbolično značenje i preispituje validnost svega što nam se svakodnevno plasira kako na društvenim mrežama, tako i u životu.

Zašto je odlučio da postane deo L:AW zajednice koju čini 130 dizajnera, te izlaže na FASHION STREET eventu 24. jula u Ulici kralja Petra, kao i kakav je značaj ovakvog tipa događaja za lokalnu modnu scenu, Marko otkriva u razgovoru sa ELLE web urednicom Tarom Đukić.

Marko Bačanin, jedan od dva osnivača brenda Monoi Design, otkriva zašto će Maja Bačanin i on učestvovati na ovom događaju, te kako ih je arhitektura inspirisala za stvaranje modnog brenda nakita koji odlikuje minimalizam, pročišćenost i sofisticiranost. Takođe, saznajemo da li brend nastavlja da se širi van granica Srbije i kakvi su im planovi za budućnost.

Realizaciju ovog projekta podržali su British motors kao i opština Stari grad i Grad Beograd - Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima bez čije podrške realizacija ovog događaja ne bi bila moguća.