"Pao je Instagram", jedna je od glavnih vesti među korisnicima društvenih mreža od ranog jutra 3. oktobra 2018. godine.

Svi strani i domaći mediji od jutros javljaju kako ne radi popularna društvena mreža koja okuplja milione korisnika širom sveta.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO DA OTKRIJETE DA LI VAS JE NEKO BLOKIRAO NA FEJSBUKU: probajte ovih 5 jednostavnih trikova

Niko još ne zna tačno koji su problemi zbog kojih je najgledanija Internet "slikovnica" prestala da radi, ali mnogi upozoravaju da ovo nije prvi put.

Da situacija bude još čudnija, pratioci podsećaju da je na isti dan prošlog meseca Instagram, takođe, pao!

Problemi stižu u prilično teško vreme za Instagram. Dvojica osnivača napustili su kompaniju nedavno, a kruže glasine da se nisu složili sa Fejsbukom o načinu kako treba voditi poslovanje. 

PROČITAJTE JOŠ: OPREZ, RODITELJI, LAŽNI DOKTORI I UREDNICI MODNIH ČASOPISA VREBAJU VAŠU DECU NA FEJSBUKU: Evo kako da ih prepoznate!

Kada je prošlog vikenda objavljeno da su ugroženi podaci Fejsbuka, pojavila se sumnja da bi time mogli biti obuhvaćeni i oni korisnici Instagrama koji se loguju preko Fejsbuka.

Ipak, mnogi ne veruju da to ima bilo kakve veze sa trenutnim prestankom rada Instagrama već smatraju da je u pitanju obična tehnička smetnja. Instagram prestaje da radi s vreme na vreme, ali čitav Internet se zbog toga uzbuni jer ga svakog meseca koristi više od milijardu ljudi.