Nekoliko dana buduća supruga princa Harija očigledno je pomno razmišljala kako da se, nakon svega što se događalo, obrati britanskoj, ali i svetskoj javnosti. Nakon što je njen otac operisan, Megan Markl je putem Tvitera Kensingtonske palate poslala i zvaničnu izjavu.

Nakon dugog nagađanja i višednevne ćutnje Megan Markl je napokon progovorila i potvrdila ono o čemu se nagađa: njen otac Tomas Markl ipak neće prisustvovati venčanju, niti će je voditi do oltara. On se trenutno oporavlja u bolnici posle operacije srca, a nakon što je osramotio svoju ćerku dogovorenim paparaco fotografijama, na kojima je zaradio.

U zvaničnoj izjavi Megan Markl, koju je na zvaničnom profilu na Tviteru objavila Kensingtonska palata, stoji: "Nažalost, moj otac neće prisustvovati našem venčanju. Jako mi je stalo do njega i nadam se da ćete mu svi dati dovoljno prostora da se posveti svom zdravlju."

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI SKANDAL U KRALJEVSKOJ PORODICI, A OSTALO JE SAMO 2 DANA DO VENČANJA: princ Hari i Megan Markl nisu sanjali kakav problem može da im pokvari planove (FOTO)

"Volela bih da zahvalim svima koji su nam slali poruke podrške. Želim da znate da se Hari i ja radujemo što ćemo upravo s vama podeliti naš najposebniji dan."

Kliknite OVDE da pročitate šta je Meganin otac izjavio povodom cele situacije!

PageBreak

Ova njena izjava objavljena je upravo tokom velike probe venčanja, koja se održava u Vindzoru, a u čemu učestvuju vojnici i bivša pukovnija princa Harija, "Household Cavalry", koji marširaju ulicama. Buduća supruga princa Harija, Megan Markl (36), za sada se s ocem čula tek putem tekstualnih poruka, u kojima mu je, kako pišu britanski mediji, "rekla da ga voli i da mu oprašta sve, čak i skandal koji se dogodio uoči najvažnijeg dana u njenom životu".

Tomas Markl (73) navodno je već progovorio za američke medije pa je iz bolničkog kreveta dao izjave novinaru TMZ-a Šonu Mandelu.

"Trebaće mi mnogo vremena da ozdravim. Sada sam dobro. Ostaću u bolnici još nekoliko dana i ne smem da se uzbuđuje,", rekao je Markl.

Njeni prijatelji tvrde da je Megan potpuno slomljena zbog svega i da je većinu vremena uplakana. "Koliko su mi rekli, dobro se drži, ali posramljena je zbog svega. Ovo je bilo izrazito teško vreme za nju", otkrio je novinar TMZ-a Šon Mandel i dodao: "Imam osećaj da Tomas želi da se pomiri sa Megan, a ona je već itekako navikla da se bori s teškim životnim nedaćama."

PROČITAJTE JOŠ: ENGLESKA U ŠOKU - OVO NIKAKO NIJE SMELA DA URADI: Megan Markl prekršila važno kraljevsko pravilo na rođendanu kraljice Elizabete (FOTO)

Dotični novinar već je dao i izjave za televizijsku emisiju "Good Morning Britain", u kojima je dodatno otkrio šta je sve saznao od oca buduće članice kraljevske porodice: "Megan ga je nazvala u ponedeljak, odmah nakon što se sve saznalo, ali on nije imao telefon pored sebe. Zato mu je poslala poruku u kojoj je napisala da ga voli i da je jako zabrinuta zbog njegovog zdravlja, i nije spominjala nameštene fotografije. Tomas nam je rekao da je shvatio da bi za sve bilo bolje da ne prisustvuje venčanju jer bi sve to samo donelo još više neugodnosti, što za kraljevsku porodicu, što za Megan, a to nikako nije hteo. A onda je shvatio i rekao sam sebi: "Ja sam otac i želim da budem uz svoju ćerku, biti i sam deo istorije." Nažalost, zdravlje ga je sprečilo u tome', zaključio je Mandel.

Tekst: N.N.

Izvor: tportal.hr