Meteorolozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije za 22. mart 2018. godine ujutru i pre podne na jugu, a posle podne u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima najavljuju nove snežne padavine, još 10 do 15 centimetara snega.

Na severu Srbije uveče i tokom noći očekuje se novih pet centimetara za šest sati.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je: UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA NOVE SNEŽNE PADAVINE  i to za za 22.03. i noć 22.03./23.03.2018.)

Kako najavljuju, sutra ujutru i pre podne u južnim, posle podne u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima nove snežne padavine, od 10 do 15 cm. 

Na severu Srbije uveče i tokom noći novih 5 cm snega za 6 h.

Takođe, objavljeno je i UPOZORENjE ZA PODRUČJE BEOGRADA NA NOVE SNEŽNE PADAVINE (ZA NOĆ 22.03./23.03.2018.)

U Beogradu se sutra posle podne, uveče i tokom noći očekuju nove snežne padavine, od 5 do 10 cm.

Dan će sutra biti oblačan i hladan sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača, a samo u Vojvodini pre podne biće pretežno sunčano. Vetar slab i umeren, na istoku i na planinama povremeno i jak, istočni i severoistočni.

Najniža temperatura od minus 5 do nule, u toku dana najviše do 2 stepena Celzijusova.

PROČITAJTE JOŠ: VREMENSKA PROGNOZA ZA APRIL 2018: evo kakvo vreme će biti za Uskrs, a kada možemo da očekujemo padavine i mrazne dane

I u Beogradu oblačno i hladno, pre podne suvo, posle podne, uveče i u toku noći sa snegom, uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, severoistočni.

Najniža temperatura oko minius 3, najviša dnevna oko nule.

Vreme narednih dana

U petak će takođe biti oblačno i hladno sa snegom, posle podne u slabljenju, a uveče i u toku noći na severu i zapadu padavine će postepeno prestati.

U subotu prestanak snega i u ostalim krajevima i delimično razvedravanje.

U nedelju toplije, pre podne sa sunčanim periodima, posle podne novo naoblačenje sa kišom zahvatiće najpre jugozapadne krajeve, a na visokim planinama očekuje se sneg.

Zatim do kraja perioda promenljivo oblačno, mestimično sa slabom kišom, na visokim planinama sa slabim snegom.

U nedelju u košavskom području i na planinama jugoistočni i južni vetar u pojačanju.

Izvor: Kurir.rs / Tanjug