Prva žena kosmonaut Valentina Terješkova napunila je 80. godina, a u to ime predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je rođendan ženi koja je ostala zapamćena kroz istoriju! Međutim, ono što je iznenadilo ceo svet jeste neverovatan izgled  i držanje kosmonautkinje, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: Emotivna poruka novinara Zorana Stanojevića za sve očeve: evo kako muškarac zaslužuje titulu TATA

Njena slava je počela iznenada kada je Sovjetska svemirska stanica odlučila da nakon Jurija Gagarina u svemir pošalje ženu. Valentina je tada bila radnica u fabrici tekstila, ali je uživala u skokovima iz aviona. Nakon hiljade kandidata Valentina je izabrana za neverovatan let u svemir i tako 1963. godine postala prva žena kosmonaut.

Nakon misije koja je trajala tri dana Valentina je dobila svetsku slavu i mnogo nagrada, ali je i postala prava inspiracija ženama širom sveta.

Nakon više decenija od čudesne avanture Valentina ističe da je ponosna što je bila prva u svemiru i da je bilo teško, ali da je tada sav napor bio usmeren kako bi se zemlji donela slava. 

Putinova čestitka ovoj hrabroj dami privukla je pažnju svetske javnosti, ali posebno se istakao njen izgled. Savršeno držanje, damski stav, lice bez bora i elegancija učinili su da Valentina ponovo zablista.

PROČITAJTE JOŠ: Pismo jedne majke na koje sigurno nećete ostati ravnodušni: Kćeri, ti si najvažnija osoba u tvom životu!

Ne znamo da li je njena slava ili avanturistički duh doprineo Valentininom savršenom izgledu, ali sigurni smo da ova dama predstavlja divnu inspiraciju za sve žene u godinama!

Pogledajte video i čestitku Vladimira Putina!

Izvor. Lepa & srećna