Meteorska kiša Orionidi traje od 2. oktobra do 7. novembra 2016. godine, ali će nam tokom noći 21. i 22. oktobra, kada će biti najviše vidljiva, prirediti jedan od najlepših prizora na nebu. Čarobnu meteorsku kišu uzrokuje otpadanje delova Halejeve komete i tako se na nebu stvara prelep prizor zvezda padalica, piše Lovesensa.

PROČITAJTE JOŠ: Tibetanski test ličnosti: tri pitanja koja će vam ispuniti želju

Halejeva kometa je poslednji put viđena 1986. godine, ali zato možete skoro svake jesenu uživati u magičnom prizoru koji stvara kiša Orinoida. Najbolje je da kišu posmatrate između ponoći i zore, jer će tada biti najviše vidljiva. Ako nebo u toku noći bude vedro, najavljeno je da će biti vidljivo čak 25 zvezda padalica na svakih sat vremena.

Za posmatranje ovog predivnog prizora neće biti neophodan teleskop, već možete izaći na poljanu ili otvoren prostor sa kojeg ćete posmatrati zvezde padalice. Ako večeras propustite kišu Orionida, ne očajavajte, jer ćete već 17. i 18. novembra moći da uživate u magičnoj meteorskom roju Leonida.

PROČITAJTE JOŠ: Kako da napravite feng šui pano želja

Astrolog Jasminka Holclajtner ističe da meteori iz grupe Orionida dolaze iz sazvežđa Orion koji predstavlja ratnika ili lovca. Jedna od većih svetlijih zvezda ovog sazvežđa je zvezda Rigel koja je uglavnom istaknuta kod osoba na položaju. Pošto se ova fiksna zvezda aktivira i u vreme vladavine znaka Vage, može se zaključiti da će Vage biti pod najvećim uticajem oktobarske kiše meteora.

Noćas pogledajte u nebo i zamislite jednu od najlepših želja. Ako verujete, istinski želite i nadate se sreći, možda će se vaša želja zaista i ostvariti...

Izvor: Lovesensa