Kraljica Elizabeta zna šta voli. Ona nosi samo jedan sloj laka za nokte, uvek nosi istu torbicu, i poznato je da obožava određenu rasu pasa - korgije, naravno!.

S obzirom na ovo, ne čudi da je cepidlaka kada je u pitanju kraljevski meni.

PROČITAJTE JOŠ: Novak nas nasmejao, a Jelena raznežila: ovako se bračni par Đoković sprema pred dodelu nagrada Laureus

Britanski, najduže vladajući monarh, mrzi izvestan kuhinjski sastojak, a nažalost, reč je upravo o začinu koji umnogome popravlja ukus jela! "U Bakingamskoj palati ništa ne sme da se skuva sa belim lukom,"kaže bivši šef kuhinje ove palate Džon Higins.

Higins  takođe kaže da uvek možete da primetite da li je kraljevski recept autentičan, jer kraljevski recept nikada neće sadržati beli luk. 

Šta još nedostaje na meniju? Pirinač, krompir i pasta nikada nisu na meniju kada kraljica večera sama. Njen bivši lični kuvar Daren Mek Grejdi kaže da je "pravilo niskog nivoa ugljenih hidrata" deo kraljičine disciplinovane dijete. Kada kraljica Elizabeta jede sendviče, korica hleba uvek mora da bude odsečena.

Ipak, i kraljica Elizabeta uživa u nekim poslasticama. Ona obožava da jede čokoladu, naročito čokoladnu biskvit tortu, čokoladni mus i tortu filovanu čokoladom. 

PROČITAJTE JOŠ: Za sve ljubitelje vitezova i srednjeg veka: Vitez fest na Kalemegdanu

U njenu omiljenu hranu takođe spada voće kao što je mango, jagode i breskve, naročito one koje se uzgajaju u okviru Vindzor zamka. Takođe, kraljica nije protivnik alkohola a njeno omiljeno "piće pred spavanje" je džin ili Dubonet - slatko aromatizovano vino.

U to ime, kraljice Elizabeta- živeli! 

Izvor: Lisa