Markantni turski glumac Burak Ozčivit, koji je Balkan osvojio ulogom muževnog sultanovog ratnika u seriji “Sulejman Veličanstveni”, zbog velikih gubitaka morao je da zatvori svoj prvi restoran otvoren pod brendom Bali-beg, ali mu, kaže, utehu donosi velika gledanost filma “Moj brat”, koji se 6. aprila 2015. premijerno prikazuje i kod nas u Novom Pazaru.

Mlad, zgodan i pun energije, Burak Ozčivit je verovao da istovremeno može da vodi restoran specijalizovan za doner ćevap, tradicionalni porodični specijalitet za koji je stekao majstorsku diplomu, da producira i snima filmove i serije. Ali pokazalo se da to baš i nije moguće: njegov restoran “Bali-beg”, otvoren u kvartu Levent decembra 2014. godine, doneo mu je gubitak od oko 70.000 evra, a ako se tome doda i 250.000 evra uloženih u opremu i sređivanje, taj iznos postaje sasvim ozbiljan.

PROČITAJTE JOŠ: Bali-beg i Nedžla u Los Anđelesu: odmor zaljubljenih ili posao?

Fotografija za premijeru filma "Moj brat" 

Zato je glumac odlučio da ga proda, ali će na prometnijem mestu otvoriti drugi i vlasništvo preneti na oca, sestru i zeta. Jer nipošto ne želi da se ugasi porodični posao, koji je započeo njegov pradeda još pre Prvog svetskog rata. A i da Bali-beg ne nestane sa spisak istanbulskih restorana. 

PROČITAJTE JOŠ: Bali-beg na bolovanju: turska zvezda Burak Ozčivit hitno operisan

Jer da nije bilo Bali-bega, teško da bi do izražaja došao njegov glumački talenat, pa tom liku zapravo i duguje veliku popularnost i uspehe koji su usledili u filmovima i serijama. Najnoviji film, “Moj brat”, u kojem igra sa  Muratom Bozom, popularnim pevačem, i lepom Asli Enver (Ahu iz serije Tihi momci iliti Igra ćutanja) , izazvao je ogromno interesovanje publike gde god je prikazan. I pravu navalu svuda gde se zgodni glumac pojavio na premijeri.

Tekst: M. R.

Izvor: Lisa