Sindi Kraford, jedan od prvih supermodela, šokirala je javnost objavivši da će se povući iz sveta modelinga nakon što proslavi pedeseti rođendan ove godine. 

Krafordova, koja je počela da radi kao supermodel pre trideset godina, u svojoj sedamnaestoj godini, objavila je da sledeću fazu svog života ne planira da provede pred kamerama, iako ni ne postoji druga solucija.

VIŠE: Domovi slavnih: prelepa kuća Sindi Kraford sa nezaboravnim bazenom (FOTO)

 “Sigurna sam da ću se slikati u narednih deset godina, ali ne više u svojstvu modela” objavila je Krafodova za United Airline’s Rhapsody magazine.

VIŠE: "Mini" Sindi Kraford: pogledajte neverovatnu sličnost slavne supermanekenke i njene ćerke

“I to je u redu. Završila sam s tim. Radila sam sa svim tim neverovatnim fotografima. Šta mi drugo preostaje da radim? Ne mogu da se bavim usavršavanjem sebe. Ne treba više da se dokazujem, ne želim to”, izjavila je Krafordova.

Ipak, odluka da se povuče sa modne scene je došla u čudno vreme, jer je nedavno Armani pokrenuo kampanju koja promoviše žene koje su u 40-im i 50-im godinama. 

VIŠE: Recept za vitku liniju Sindi Kraford (49): proteinski napitak od voća i povrća

U Balmain kampanji ove sezone, Krafordova se snašla pred kamerama kao i uvek, zajedno sa koleginicama, supermodelima Naomi Kembel i Klaudijom Šifer. 

Iako njene koleginice možda nisu spremne da se povuku, Krafordova je provela poslednjih nekoliko meseci promovšući svoju novu knjigu pod nazivom "Postati", proslavljajući time svoje vreme u modnoj industriji. 

Verovatno joj odgovara što je njen poslednji posao u modelingu, pre penzionisanja, jedna od najispraćenijih kampanja u toku godine.

No, pre nego što počnete da žalite za gubitkom ove zanosene lepotice, podsećamo vas da će se kult koji je uspostavila Sindi Kraford i dalje prenositi kroz njenu decu Kaiu i Prislija Gerber, koji već rade na svojim karijerama u modelingu.  

Izvor: Lisa