Arsen Dedić je primljen u bolnicu sa evidentnim pokazateljima jakog infarkta, a bio je gotovo bez svesti kad je prebačen na intenzivnu negu interne klinike. 

Po prijemu je pronađeno žarište infekcije na otečenoj nozi.

Kasnije je i priljučen na aparate, odnedavno je i na hemodijalizi jer mu otkazuju bubrezi i jetra. 

Iako ovakvo stanje iziskuje operaciju, pevačeva supruga Gabi je to odbijala, jer je Dedićevo stanje veoma kritično, pa se plašila da njegov organizam to ne bi izdržao, piše Story 17. avgusta 2015. godine.

Arsenije Arsen Dedić je autentičan začetnik autorske pesme i literarne šansone. Svojim radom je izvršio posredan, ali značajan uticaj na rok scenu u Jugoslaviji.

Tokom šesdesetih godina karijeru vezuje za festivale, nižući seriju evergrin kompozicija i donoseći nagrade sa lakoćom. Prvi solistički koncert održao je decembra 1965. godine u beogradskom Domu sindikata. Vremenom se povlači sa festivala i orijentiše se na snimanje cenjenih ploča.

Prvi LP "Čovek kao ja", objavljen 1969. godine, donosi retrospektivu najboljih pesama kao što su "Moderato cantabile", "Kuća pored mora", "Bit ćeš uvek moja", "Sve što znaš o meni" i druge. Sledeći LP "Arsen II" samo potvrđuje njegove visoke kvalitete, donoseći "O, mladosti", "Ne plači", "Takvim sjajem može sjati".

Dupli album "Homo volans" objavljen 1973. godine definitivo mu određuje centralnu kantautorsku poziciju kroz pesme "Tvoje nežne godine", "Laku noć muzičari", "Modra rijeka". Tokom karijere, Dedić je pisao muziku za pozorište, film i TV drame.

Izvor: Story