Oko londonske bolnice „Sent Meri“ u četvrtak 16. aprila 2015. godine postavljene su metalne ograde koje treba da kanališu neobuzdanu radoznalost medije, piše Tanjug, a prenosi magazin Stil.

Kako prenose britanski mediji, vojvotkinja od Kembridža bi trebalo da do kraja meseca rodi još jednu kraljevsku bebu.

VIŠE: Poslednji put u javnosti pred porođaj: Kejt Midlton u plavom od glave do pete (FOTO)

Kao i u slučaju princa Džordža, koji je na svet došao 22. jula 2013. godine, vojvotkinja će se porodici u krilu Lindo bolnice, u kojem porođaj i prvih 24 sata koštaju minimum 7.200 evra.

Kako bi se izbegao metež koji je prethodio rođenju malog Džordža, kada su nedeljama unapred brojne svetske televizije kamerama okupirale ulaz u bolnicu, zvaničnici Kensingtonske palate su ovog puta zabranile bilo kakvu "medijsku instalaciju" sve dok Kejt ne bude zvanično primljena u porodilište.

Do tada, novinari neće imati pravo ni da snimaju ni da ostavljaju svoju opremu ispred bolnice, a još manje da "kampuju na divlje" kao što su to radili pre dve godine. Parkiranje i zadržavanje u blizini bolnice takođe su zabranjeni do 30. aprila. Ipak, ispred porodilišta se već mogu videti manje grupe turista i znatiželjnika koji su došli da se slikaju i raspitaju o polu buduće kraljevske bebe.

VIŠE: Kejt Midlton podelila modnu javnost: da li je ovo haljina za 8. mesec trudnoće? (FOTO)

"Volela bih da to bude devojčica i da se zove Viktorija. Ako bude devojčica moći će da nosi lepe haljine i to će biti sjajno", izjavila je 16-godišnja Švajcarkinja koja je u London došla sa svojim roditeljima.