U ulozi sudija, ovog proleća u čak pet zemalja, gledaćemo regionalne zvezde: Željka Joksimovića, Tončija Huljića, Massima Savića i Aleksandru Kovač, dok će domaćini projekta biti popularni glumac iz Srbije Aleksandar Radojčić i iskusna Antonija Blaće iz Hrvatske! I ove godine, kao voditeljku u back stage-u, gledaćemo šarmantnu Snežanu Velkov iz Makedonije!

PROČITAJTE VIŠE: X faktor: susret Joksimovića i Loren

“Pozdravljam vas u ime celog tima koji će ove godine realizovati najveći muzički šou ikada viđen na ovim prostorima: produkcije Connect live Media i svih emitera Prve srpske televizije, RTL-a, Sitel televizije iz Makedonije, Prve TV Crna Gora, RTRS I RTVF. Pet zemalja regiona povezaće pesma, talenat i vrhunska zabava u najpopularnijem pevačkom formatu na svetu!” – rekla je Antonija Blaće, dok je njen kolega Aleksandar Radojčić naglasio: “Drago mi je što ću biti deo voditeljskog tima regionalnog projekta kakav je “X Factor Adria”. Ova uloga predstavlja veliki izazov u mojoj karijeri!”.  Aleksandar je potom džentlmentski najavio i šarmantnu voditeljku iz Makedonije Snežanu Velkov koja je pozdravila sve prisutne i rekla: “Drago mi je što sam ponovo deo uticajnog brenda kakav je “X Faktor”, verujem da ćemo i ove godine biti najpopularniji šou u celom regionu! Jedva čekam da počnemo sa snimanjem, da čujemo nove kandidate i vidimo žiri u njihovoj zahtevnoj i ni malo lakoj ulozi.” 

Voditeljki par je zatim predstavio četvročlani žiri koji pred sobom ima težak zadatak – da pronađe najbolje kandidate sa tkz “Faktorom X”! I dok se jedan od najboljih muzičkih producenata i kompozitora celog regiona Tonči Huljić našalio rekavši da je on 'pevač amater', otkrio je kakav će biti kao član žirija: “Neću biti strog nego tačno onakav kakav jesam i jedva čekam pronaći taj nebrušeni dijamant”, otkrio je Tonči.

Umetnik posebnog senzibiliteta Massimo Savić je rekao kako se nada da će ovo biti jedno lepo muzičko putovanje. “Mislim da je X Factor jedan od najvećih takmičenja i znatiželjan sam videti postoji li osoba koja ima ono nešto s čime će pleniti na bini. Drago mi je što smo svi u žiriju različiti, pa ćemo moći preneti širok spektar znanja na kandidate”, rekao je Massimo. 

Na sledećoj strani saznajte više detalja o žiriju X Faktora.

PageBreak

Aleksandra Kovač, proslavljena srpska kantautorka, nagrađivana kompozitorka filmske i primenjene muzike i magistarka nauke iz oblasti filmske kompozicije Edinburg univerziteta je izjavila: “Očekujem puno talentovanih ljudi, posebno se radujem mentorskoj ulozi i radu sa kanidatima. Veoma sam uzbuđena što ću biti deo žirija ove sezone!” 

PROČITAJTE VIŠE: Devojčica sa 100 puta X faktorom (VIDEO)

Četvrti član žirija Željko Joksimović, nije mogao, iz opravdanih razloga, da prisustvuje konferenciji, ali je preneo pozdrave svim prisutnima, a potom poručio: “Moram da priznam da mi je drago što sam dobio poziv da ponovo budem u žiriju X Faktora. Jedan od razloga zašto sam prihvatio je činjenica da je projekat ove godine regionalni i da su žiriju osobe čiji rad veoma cenim. Radujem se što ću opet sretati talentovane mlade ljude jer mi se dopao rad sa njima. Trudiću se da im pomognem svojim savetima i iskustvom da se usavrše tokom svih faza takmičenja, a iznad svega bih voleo da pobednik ove sezone dobije onakvu priliku kakvu zaslužuje uzimajući u obzir prestiž ovog formata u svetu.”

Da podsetimo, na predaudicije za X Factor Adria se ukupno prijavilo blizu 12000 kandidata iz celog regiona! Stručna komisija obišla je Skoplje, Podgoricu, Split, Zagreb, Sarajevo, Banja Luku, Novi Sad i Beograd, a kvalitet takmičara je prevazišao očekivanja produkcije. Sledeća faza takmičenja su nastupi najboljih sa predaudicija pred četvoročlanim žirijem i publikom.

LepaiSrecna Uz već "proverenog" Željka Joksimovića, žiri X Faktora će ove sezone uključiti i Aleksandru Kovač, Masima Savića i Tonija Huljića.