Humanitarna novogodišnja akcije u organizaciji kluba Lions Belgrade Lumo održava se u subotu, 13. decembra 2014. godine od 18-20 časova u okviru Sensa grada sreće, u Šoping centru Ušće, na II spratu.

Prihod od novčanih donacija koje budu prikupljene tim povodom biće uplaćen na račun Gradske organizacije slepih Beograda (205-203924-95, otvoren kod Komercijalne banke). Svi koji budu donirali novčana sredstva tom prilikom dobiće na poklon neki od slatkiša koje smo pripremili u saradnji sa Tiruriru tortama.

Lions Clubs International ima više od 1,35 miliona članova širom sveta, sa preko 45.000 klubova u skoro svim državama sveta. U Srbiji funkcioniše samo četiri Lions kluba, od čega samo dva u Beogradu - u poređenju sa zemljama regiona, više nego skromno, uporedivši sa Slovenijom, Hrvatskom i Makedonijom gde u svakoj od država postoji preko 50 Lions klubova.

Klub je do sada realizovao nekoliko uspešnih akcija (tri zanimljiva predavanja, donatorsku aukciju umetničkih dela i dat je prihod za decu obolelu od raka). Najnovija akcija osmišljena je tako da skrene pažnju u vreme prednovogodišnjih praznika na naše slepe i slabovide sugrađane. Odlučili smo da novčana sredstva koja se budu prikupila ovom prilikom usmerimo Savezu slepih i slabovidih Beograda. Inače, Lionsi su organizacija koju nazivaju „vitezovima slepih i slabovidih", ali pomažu i druge ugrožene pojedince i institucije. Svojim angažovanjem oni pomažu rešavanju zdravstvenih i socijalnih problema u svetu, a posvećeni su postizanju najvećih etičkih i moralnih standarda u svom okruženju i svakodnevnom životu.

Dodatno se možete informisati o klubu Lions Belgrade Lumo na oficijalnoj Fejsbukstranici.