Zvanična poseta britanskog princa Vilijama i Kejt Midlton Americi nastavila se 8. decembra 2014. godine po prepunom rasporedu: dok je vojvoda obavljao zvanične razgovore s predsednikom Barakom Obamom u Vašingtonu, Kejt je iskoristila vreme da poseti Centar za razvoj dece u Harlemu.

Mališani su je dočekali cvećem i povicima "Princezo! Princezo!" Većina okupljenih četvorogodišnjaka bila je uverena da je stigla princeza iz Dizni filma a činjenica da Kejt nema plavu kosu kao glavna junakinja filma "Frozen" nije ih sprečila da u susretu s njom maksimalno uživaju.

Na njen poslovični šarm niko nije ostao imun: mališani su je obradovali buketom cveća, a ona je dala i svoj lični doprinos volonterskoj akciji i sa njima pakovala božićne paketiće.

Popodne se nastavilo u sličnom duhu - Kejt i njen suprug prisustvovali su zvaničnom prijemu britanskog ambasadora u SAD gde su se pojavili i Hilari i Čelsi Klinton pa su mlade majke razmenile uzajamne čestitke.

Vrhunac je bila večernja utakmica košarke u Bruklinu - na meču između Bruklin Netsa i Klivlenda Kejt i Vilijam sreli su se i sa nekrunisanim američkim "plemstvom" - pevačicom Bijonse i njenim suprugom Džej Zijem. Ovo je prva zvanična poseta princa Vilijama i Kejt Midlton Americi, a nema sumnje da je već "na prvi pogled" Kejt osvojila sva srca!