Posle više od dve decenije, proslavljeni operski umetnik Plasido Domingo će posetiti Beogradi, a po prvi put nastupiti u Kombank Areni.

Maestro Plasido Domingo priznat je ne samo kao pevač već kao i dirigent, a u svojoj višedecenijskoj impresivnoj karijeri zabeležio je čak 144 pevačkih rola što predstavlja rekord kroz čitavu istoriju opere!

Skoro da ne postoji opersko delo u kome se nije oprobao! Za sva vremena, ovekovečio je Alfreda iz “Travijate”, Artura iz “Lučije od Lamermura”, Don Hozea iz “Karmen” i mnoge druge operske likove.

Domingo je snimio i više od 50 muzičkih spotova, pored 4 operska filma: „Karmen“, „Travijata“, „Otelo“ i „Toska“, plus „Rigoleto“ koji se snima u italijanskom gradu Mantui, gde je i smeštena radnja opere. Nastupio je kao dirigent na mnogo koncerata u Metropolitenu, Kraljevskoj operi u Kovent Gardenu, Bečkoj državnoj operi i Operi Los Anđelesa, između ostalih ansambala, kao i sa simfonijskim orkestrima Čikaga, Berlina, Montreala, Londona... 

Sa svojim čuvenim kolegama, Karerasom i Pavarotijem, 1990. godine spontano je osnovao Tri tenora i nastupajući svaki put sa ogromnim uspehom širom sveta, definitivno srušio barijere klasičnog izvođenja arija i približio svet opere širokom auditorijumu.