U četvrtak 14. avgusta 2014. u svim turskim medijima pojavila se vest da je nacionalna ljubimica Merjem Uzerli, koja od maja prošle godine, kada je iznenada napustila seriju i Istanbul, živi u Berlinu, sa TV Star potpisala dvogodišnji ugovor i to pod neverovatnim uslovima. Tako mediji pišu da će za ugovor dobiti dva miliona turskih lira (u ovom trenutku to je oko 700.000 evra).

Uz to postavila je sedam uslova koje je TV kuća prihvatila. Tako će, recimo,  po epizodi dobijati dvostruko više nego u “Sulejmanu” (oko 21.000 evra), sama će da bira projekat, na setu će provoditi najviše devet sati dnevno, tri dana nedeljno rezervisana su za boravak u Nemačkoj a putne troškove namiriće producent. Naravno, sve to vreme biće u vili, opet na teret producenta. Upućeni tvrde da sav novac dolazi od arapskih ulagača koji su unapred otkupili sve što Merjem bude snimila.

Neki mediji, poput “Habera”, tvrde da Džan Ateš u Istanbulu već obilazi vile i traži pogodnu u kojoj će živeti Merjem, s kojom je raskinuo pre nešto više od godinu dana, kad je saznao da je trudna a ona odbila da abortira, te da je u ovom trenutku spreman na brak, instituciju koju je zaobilazio u širokom luku. 

Međutim, niko ne navodi nikakav izvor informacija, a TV Star i Merjem Uzerli nisu ni potvrdili niti demantovali ovu vest.

Ipak, možda je sve ovo samo marketniška rabota jer je 14. avgusta na TV Show počelo ponovno prikazivanje serije “Sulejamn Veličanstveni” i to na zahtev gledalaca.

M. R.