Nemačkoj glumici turskih korena Merjem Uzerli, nenadmašnoj Hurem iz serije „Sulejman Veličanstveni“, iz Istanbula je stigla neočekivana rođendanska čestitka – 32 ruže, a u potpisu na kartici stoji „Lara i Džan Ateš“.

Prošle godine 12. avgusta, na svoj rođendan, Merjem Uzerli, prelepa nemačka glumica turskog porekla, bila je sama i tužna: na svom Fejsbuk profilu objavila je fotografije snimljene na vetrovitoj plaži Severnog mora, kuda je otišla da u miru vida svoje rane. 

Jer nešto pre toga čitav njen život okrenuo se naglavačke. U maju je zbog nervnog sloma napustila serijal koji joj je doneo svetsku slavu, a u junu ju je ostavio verenik, biznismen Džan Ateš, kad je saznao da je trudna i da tu bebu želi da donese na svet. 

Iako psihički rovita, Merjem se uhvatila ukoštac s problemima i uz podršku porodice naučila da uživa u očekivanju svoje bebe, iako je Džan prekinuo svaki kontakt sa njom. Ipak, kad se približio termin porođaja, pokajao se zbog brzopletosti i zamolio Merjem da mu dozvoli da bude uz nju u tim važnim trenucima. Naravno, uvređena devojka to je odbila, a jasnu poruku mu je poslala i kad je objavila Larinu rukicu sa narukvicom novorođenčeta na kojoj je pisalo – Lara Uzerli. Tada je izgledalo da bivši ljubavnici više nikad neće ni reč razmeniti.

Ali... Vreme sve stvari dovodi u red. Prošlog meseca Merjem je ipak dozvolila Džanu da vidi kćerkicu; fotografiju na kojoj petomesečna devojčica steže njegov prst ponosni tata je objavio na svom Instagramu. Uz to, dogovorili su se da Džan jednom mesečno u Berlinu posvećuje malu Laru.

No, iako mu je dozvolila da se viđa sa njenom mezimicom, Merjem Džanu nije oprostila, tvrde turski mediji a kao dokaz navode njenu prepisku sa jednom devojkom koja se našla u sličnoj situaciji: trudna i ostvaljena, te je zamolila glumicu da joj pomogne savetom. „Ako je on kukavica te je njegovo srce slepo i gluvo, ti moraš biti jaka. Onda će se sve stvari rešiti. Molim te, nemoj da uništiš taj život.“ Ove njene reči svi su doživeli kao šamar upućen bivšem dečku.

Ali Džan ne odustaje. Tako je 12. avgusta 2014, kad je Merjem napunila 31 godinu, majci svoje jedine kćerkice poslao 32 crvene ruže, a karticu je potpisao sa Lara i Džan Ateš, piše turski „Akşam”.