Sedamdesetogodišnja turska glumica Nebahat Čehre, sultanija Hafsa u istoriji poznata  kao Sultanija Majka, to jest majka Sulejmana Veličanstvenog u istoimenom serijalu, i pored poodmaklih godina ne brine da će ostati bez posla.

Odmah nakon „Sulejmana“ dobila je ulogu u seriji „Aşk“ koja je doživela fijasko, za šta je glumica optužila scenariste a i reditelja jer „nije umeo da na najbolji način iskoristi moju popularnost“.

Ubrzo nakon toga zaigrala je u serijalu „Kara Para Aşk”, uz mlade zvezde Tubu Bujukustun i Engina Akjureka čiji je ciklus okončan krajem juna 2014. godine. Serija je brzo osvojila gledaoce, i po svoj prilici još dugo će je biti na malim ekranima. 

Međutim, Nebahat, koja izgleda kao da ima pedesetak godina, ni ovog puta nije zadovoljna. Uz obrazloženje da „uloga slabe žene, posvećene isključivo deci, nikako nije za mene“ ovih dana pročulo se da je Nebahat napustila je seriju. A istovremeno se obrušila i na mlade zvezde Tubu i Engina u čijoj se senci našla:

"Tubina gluma mene ne zanima. Ja samo o sebi vodim računa. I poredim se samo sa ljudima mog nivoa. Ali zašto da pričam o deci? Oni su mladi, imaju svoj put, a presudiće mišljenje gledalaca", izjavila je Nebahat. 

M. R.