Glumice Keri Vošington, Kejt Blanšet, Eva Longorija, Rouz Birn i rediteljka i scenaristkinja Dženifer Li dobitnice su ovogodišnjih nagrada "Žene na filmu" koje se dodeljuju za dostignuća žena u kinematografskoj i TV industriji, prenosi Tanjug 12. juna 2014. godine.

Zvezda serije "Skandal", Keri Vošington, istakla je da u životu i karijeri žene moraju da budu spremne na rizik.

"Kada istupamo u svoje ime, stvaramo prilike, bilo tako što inspirišemo druge ljude ili ih zapošljavamo", kazala je Vošington, kojoj je uručena nagrada "Lusi" za razvoj dinamičnih i različitih ženskih likova kao i za davanje ženama šanse da se ostvare s obe strane kamere. 

Njena australijska koleginica i dvostruka Oskarovka Kejt Blanšet rekla je da žene moraju da prevaziđu strah od neuspeha. 

"Kreativna karijera je dobra samo ukoliko prihvatate rizik", navela je slavna glumica kojoj je dodeljena nagrada "Kristal" za širenje uloge žena u industriji zabave. 

Eva Longorija je ponela nagradu "Norma Zarki" za humanitarni rad, dok je Rouz Birn (Deveruše) dobila nagradu "Maks Mara Lice budućnosti".

Nagrada za režiju "Doroti Azner", koja nosi ime prve žene koja je postala članica Američkog udruženja reditelja, pripala je Dženifer Li, autorki animiranog blokbastera "Zaleđeno carstvo" koji je postao peti najuspešniji film svih vremena. 

Nagrade se dođeljuju od 1977. godine najuticajnijim ženama u kinematografskoj i televizijskoj industriji.