Do prestonice Letonije, za nas još neotkrivene i „egzotične“ destinacije lako se stiže jer Air Baltic ima odličnu mrežu letova.

Najlakše je krenuti iz Budimpešte (karta u jednom smeru se može naći i za 80 evra) ili iz Varšave, Vilnjusa ili Talina. Pošto sam stigao autobusom iz Vilnjusa hale Glavne pijace koje su mi ličile na stare komunističke zgrade zavarale su me u sticanju prvog utiska.

A sutradan, saznavši da je to bio ratni hangar za cepeline, a danas mesto na kojem se pazare najbolja riba, povrće, hleb, meso i mleko, uz vodiča Eviju shvatio sam da je Riga moderan grad po meri ljubitelja arhitekture, šopinga, kuhinje bogate ribom, luksuznih restorana i kafenisanja u načičkanim lokalima (ili ispijanja crnog balzama od raznih biljaka sa 45 odsto alkohola). 

Krenite i vi kroz našu galeriju slika, vodimo vas u šetnju budućom prestonicom kulture, Rigom.

Tekst: Nenad Blagojević

LepaiSrecna Ako volite egzotične destinacije, ne morate putovati na drugi kraj planete. Dovoljno je da od Budimpešte produžite avionom na sever do glavnog grada Letonije i uživate u specifičnoj arhitekturi, hrani i kulturi. I ne zaboravite, Riga je evropska prestonica kulture za 2014. godinu.