Najlepše plaže na svetu sinonim su za beskonačan mir, uživanje, toplinu i egzotičnost koju pruža beli pesak, tirkizno more, modro plava boja dubokih okeana, vreli dani i romantične noći. Pogledajte skriveni raj na pesku o kom svako sanja. Predstavljamo vam deset najlepših plaža na svetu, piše Elle.

PROČITAJTE JOŠ: 25 najlepših bazena ispred luksuznih kuća: evo kako izgleda carstvo za plivanje i uživanje u jednom dvorištu (FOTO)

Sejšeli

Jedna od najfotografisanijih plaža sveta, Anse Source d’Argent nalazi se na ostrvu La Digue, jednom od 115 ostrva arhipelaga u Indijskom okeanu. Bledo roze pesak svetluca nasuprot granitnih stena koje se uzdižu u pozadini, a tirkizna voda je relativno plitka i zastićena grebenom od okeanskih talasa. Sa ostrva La Digue moguće je posetiti susedna ostrva trajektom, ili čak helikopterom, što predstavlja nezaboravno iskustvo i jedinstven način za upoznavanje ove prelepe lokacije, nekada zvane i “rajskim vrtom”.

Još čarobnih slika najlepših plaža pogledajte OVDE!


PageBreak

Maldivi

Nestvarno lep arhipelag u Indijskom okeanu sastoji se od 26 atola - koralnih ostrva prstenastog ili polukružnog oblika sa plitkim zalivom - lagunom u sredini. Ovu grupu od 26 atola čini oko 1102 manja ostrva,od kojih je naseljeno samo njih 250, a 88 je pretvoreno u ekskluzivna letovališta. Pored luksuznih hotela i prirodnih lepota, Maldivi su poznati i po venčanjima. To je deo jedinstvene turističke ponude za sve zaljubljene parove koji požele da se venčaju u zavetuju na večnu ljubav, bosonogi, u ambijentu neopisive lepote.

Još čarobnih slika najlepših plaža pogledajte OVDE!