U ovom odmaralištu doživećete jedinstveno i nezaboravno iskustvo ako ga posetite u vreme sezone polarne svetlosti, odnosno aurore borealis.

Arktičko odmaralište Kaksklautanen u Finskoj u svojoj ponudi nudi smeštaj u staklenom iglou iz kog se noću pruža nezaboravni pogled na polarnu svetlost.

U ponudi postoje dve vrste igloa. Kelo stakleni iglo nešto je veći i može primiti čak četiri osobe, a osim spavaće sobe u staklenom delu, ima i privatnu saunu, kamin i kuhinju, piše Kurir.

PROČITAJ VIŠE: Tuširanje u ležećem položaju: horizontalni tuš za totalno opuštanje

Nešto "običniji" stakleni iglo za dve osobe sadrži samo spavaću sobu sa nezaboravnim pogledom i toalet. Sauna i kupaonica su u drugoj zgradi. Za ovo nezaboravno iskustvo najniža cena noćenje je 455 dolara.

Ovi igloi iznajmljuju se u vreme trajanja sezone aurore borealis, odnosno od 20. avgusta do kraja aprila. Odmaralište je smešteno 250 kilometara severno od arktičkog kruga u finskoj Laponiji.

Kod njih je moguće otići i na lov na auroru borealis, vožnju sankama, safari sa irvasima, pecanje na ledu, a u blizini je i imanje Deda Mraza.

Izvor: Kurir