Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Unikatni papirni novčanici

Elektrotehničar za računare Ivan Grozdanovski (29) iz Beograda dobio je inspiraciju za svoju rukotvorinu u inostranstvu. On je proizveo sopstvenu, kvalitetnu i jeftinu verziju papirnog novčanika kakvog je video u Nemačkoj.

  Izvor: Foto: Nenad Blagojević / Privatna arhiva

Ivan Grozdanovski je na odmoru u Nemačkoj kupio papirni novčanik, video ga po povratku u Srbiju u knjižari i pošto je cena bila izuzetno visoka rešio da napravi svoju, kvalitetnu ali jeftiniju verziju.

- Koristim ekološki materijal tajvek koji pod rukom deluje da je papir, a u stvari je biorazgradivi PVC. Na njemu štampam motive, a najpopularniji su oni sa stranicama Politike, sa slikom novčanice od 100 maraka, stripom Alan Ford i kartom za utakmicu Crvene zvezde u Bariju.

Prodaja mu, kaže, najbolje ide preko sajta www.papirninovcanik.rs i fejsbuka, a kupci obavezno pitaju da li novčanik može lako da se pocepa.

- Za godinu dana ovaj moj se samo malo pohabao. Od ovog posla ne može da se živi ali dobro dođe kao džeparac - kaže Ivan i planira da počne sa maloprodajom i, kako kaže, da „obori“ cenu na manje od 800 dinara koliko trenutno košta novčanik sa troškovima poštarine.

Tekst: Nenad Blagojević

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije