Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOJE MASKE MORAJU DA NOSE UČENICI U SRPSKIM ŠKOLAMA: mere zaštite od korona virusa za đake

 

  Izvor: Shutterstock

- Bilo koja maska je prihvatljiva za učenike, prilikom boravka u školi.

Prilikom slušanja nastave u školi će biti obezbeđena fizička distanca, što je najvažnije. Maska ne predstavlja samo mehaničku prepreku već i sprečava dodirivanje usta, nosa, brade.

Sve maske dolaze u obzir, ali najekonomičnije je korišćenje pamučnih i platnenih - istakla je dr Darija Kisić Tepavčević, na konferenciji za medije održanoj 19. avgusta 2020. godine, a posvećenoj temama o epidemiji korona virusa u Srbiji.

Ona je naglasila da je nošenje maske samo jedna od mera, a da se može očekivati kontinuirana edukacija učenika o sprečavanju zaražavanja i širenja i infekcije.

Takođe, Krizni štab još razrađuje preporuke za organizovanje nastave za decu sa autizmom. To je specifična populacija za koju se još razrađuju preporuke i programi, u cilju da se što više "razredi" smeštaj na nastavi.

Oni ne predstavljaju rizičnu grupu u smislu zdravstvenih komplikacija ukoliko dođe do zaražavanja, ali da tu postoji problem u organizovanju preventivnih mera.

To pitanje razmatralo se intenzivno prethodnih nedelja, ali postoji potreba da se ta deca socijalizuju i da se i kod njih normalizuje odvijanje nastave. Nadamo se da će se naći kompromisno rešenje - rekla je dr Kisić Tepavčević.

Izvor: Kurir

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije