Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HILANDAR SE MOLI ZA SPAS OD KORONA VIRUSA: pravoslavna molitva za zaštitu od bolesti i ozdravljenje

  Izvor: Foto: Shutterstock

Odlukom Sveštene opštine Svete Gore, u petak, 27.03. uveče (u Hilandaru u 19.00 po srpskom vremenu), u Protatskom hramu, svim manastirima, skitovima i kelijama, biće služeno svenoćno bdenje u spomen Svetog sveštenomučenika Haralampija, za poštedu od pandemije korona virusa, piše sajt Hilandar.

Za vreme službe čitaće se posebne svešteničke molitve za zaustavljanje zaraznih bolesti.

U narednim danima će biti upriličene i litije sa čudotvornim ikonama i svetim moštima, koje se čuvaju u hramovima i riznicama svetogorskih manastira.

Kako prenosi RTS, poruka svim pravoslavnim hrišćanima je da se u 21h pomole.

Srpska pravoslavna crkva objavila je na svom sajtu molitvu za izbavljenje od virusa korona, koju je sastavio rumunski patrijarh Danilo.

Patrijarh Danilo uputio je molitvu svim eparhijama Rumunske patrijaršije za izbavljenje od epidemije korona virusa, koju čita sveštenik okrenut ka istoku i to pre otpusta.

U molitvi se moli Gospod Bog da usliši molitvu i zaustavi novu zaraznu bolest da podari oporavak bolesnim i zaštiti zdrave od bolesti.

Gospod Bog se moli da ukloni sve bolesti i patnje među ljudima i nauči ih da cene život i zdravlje kao Božje darove, te da donese mir i ispuni srca vernika čvrstom verom u njegovu zaštitu.

Molitva glasi:

"Gospode, Bože naš, koji si bogat milosrđem i mudrim promislom upravljaš našim životom, usliši našu molitvu, primi naše pokajanje za naše grehe, zaustavi novu zaraznu bolest (novu epidemiju), kao što si jednom prestao da kažnjavaš narod u vreme cara Davida.

Ti koji si lekar duša i tela naših, podari oporavak bolesnima, podižući ih hitro sa odra patnje kako bi mogli da proslavljaju Tebe, našeg Milostivog Spasitelja, a zaštiti zdrave od bilo koje bolesti.

Blagoslovi, Gospode, ojačaj i zaštiti svojom blagodaću sve one koji se čovekoljubljem i žrtvovanjem staraju o bolesnima u njihovim domovima ili u bolnicama.

Ukloni sve bolesti i patnje među ljudima i nauči nas da cenimo život i zdravlje kao tvoje darove.

Daj nam, Bože, svoj mir i ispuni naša srca čvrstom verom u tvoju zaštitu, nadom u tvoju podršku i ljubavlju prema tebi i prema bližnjemu.

Jer si ti Bog koji miluje i spašava nas, i tebi slavu uznosimo: Ocu i Sinu i Duhu Svetomu, sada i uvek i u vekove vekova".

Po završetku molitve vernici kažu: Amin.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije