U subotu 15. decembra 2018. godine na severu, zapadu i u Timočkoj Krajini, a u nedelju 16. decembra 2018. godine i u ostalim krajevima Srbije očekuje se sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

Najviše snega očekuje se na severu i zapadu zemlje, lokalno i oko 20 cm, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Srbiji 13. decembra 2018. godine će na severu i istoku biti pretežno oblačno i suvo, u ostalim krajevima pretežno sunčano.

Posle podne na zapadu i jugu naoblačenje koje će se uveče i tokom noći proširiti na većinu predela, uslovljavajući na jugozapadu i jugu Srbije ponegde slab sneg.

Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura od -7 do -1 C, a najviša od 3 do 7 C.

U Beogradu će biti pretežno oblačno i suvo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura oko -1 C, a najviša oko 3 C.

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana - do 20. decembra: Pretežno oblačno i hladno. U petak 14. decembra 2018. godine pre podne na jugu i zapadu sneg, koji će se posle podne proširiti i na ostale predele. U južnim, zapadnim i centralnim krajevima sneg će preći u kišu koja ce se ponegde lediti na tlu.

U subotu na severu, zapadu i u Timočkoj Krajini sneg uz formiranje snežnog pokrivača, u centralnoj Srbiji mešovite padavine, a na jugu kiša. U nedelju sneg se očekuje u celoj zemlji.

U petak uveče, tokom noći i u subotu u košavskom području umeren i jak, na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni, jugoistočni vetar, koji ce u subotu krajem dana oslabiti. Zatim do kraja perioda ponegde provejavanje slabog snega.

Izvor: Kurir.rs/Tanjug