Mnogi su se ponadali da je završeno sa zimom. Vreme će nas ponovo iznenaditi, jer nam stiže hladni vazduh iz Rusije, koji Srbiji donosi novu promenu vremena. Sneg i temperature oko nule moguće su već od polovine naredne nedelje.

Do subote, 17. marta, ostaje toplije. Smenjivaće se oblačnost, sunčani periodi, kao i kratkotrajne kiše ili pljuskovi. Temperatura će biti u manjem padu, između 15 i 17 stepeni Celzijusa.

PROČITAJTE JOŠ: KADA JE PRAVOSLAVNI, A KAD KATOLIČKI USKRS: evo kog datuma slavimo najradosniji hrišćanski praznik u 2018. godini

- Promena vremena nastupiće drugog dana vikenda. Uslediće jače zahlađenje, koje će se produžiti i na prvi deo naredne nedelje. Snežne padavine biće na planinama, gde će se povećati njegova visina, a za niže predele još nije jasno kakva će situacija biti - kaže Slobodan Sovilj, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Napominje da su u svakom slučaju moguće su mešovite padavine, što znači kombinacija kiše i snega.

- Ne bi bilo iznenađenje da padne i sneg. Temperatura će ponovo biti oko 0 stepeni - prognozira Sovilj.

PROČITAJTE JOŠ: KONAČNO BEZ ČEKANJA U REDOVIMA: Uvedena nova procedura u overavanju zdravstvenih knjižica

Kaže da će zahlađenje trajati četiri do pet dana, a da nakon toga vreme neće biti toplo, kao što je sada.

- Nećemo imati ove temperature, koje su sada aktuelne, do 20 podeoka. Maksimalna će se kretati oko 10 do 15 stepeni Celzijusa - kaže meteorolog.

Tekst: S. Todorović

Izvor: Blic