- Kad sam videla koverat, u prvi mah nisam mogla da poverujem. Okrenula sam se ka Dejanu i rekla: "Pogledaj, izgleda da sam ja!" i tek kad je i on video isto shvatila sam da je to to - priča Dejana Lukić iz Zemuna, dobitnica stana u prvom izvlačenju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" za 2018. godinu.

I dalje je uzbuđena, kaže i dodaje da nikakvog naročitog okupljanja sa članovima porodice ispred televizora večeras nije bilo, te je prvi nalet neverice i sreće podelila samo sa svojim nevenčanim suprugom Dejanom Brajovićem u zajedničkom domu u Ševinoj ulici u Zemunu. A onda je telefon počeo da zvoni...

- Stižu poruke, zovu kolege... Prvo me je pozvala majka, sa kojom na kraju nisam ni stigla da se čujem od silnog uzbuđenja. Potom sam razgovarala sa ocem, sestrom. Ali još i neki meni jako bliski ljudi ne znaju, kuma recimo još nije saznala, pošto ne prate izvlačenje - objašnjava Dejana, dok mobilni telefon ne prestaje da se oglašava.

Budući da ih je novost zatekla nespremne, konačnog plana ko će živeti u stanu od 52,5 kvadrata u beogradskom naselju Braće Jerković za sada nema.

PROČITAJTE JOŠ: KONAČNO BEZ ČEKANJA U REDOVIMA: Uvedena nova procedura u overavanju zdravstvenih knjižica

- Mi smo se praktično skoro uselili i u ovaj stan u kojem trenutno živimo. Uzeli smo ga pre nepune tri godine, još se nismo ni raspakovali skroz, mislili smo "polako, ima vremena", tako da ćemo morati da vidimo kako ćemo rešiti situaciju sa tim stambenim kreditom, pa ćemo onda razmišljati šta ćemo sa novim prostorom - pričaju Dejana i Dejan.

- Zajedno smo odlučili da ćemo slati račune. Poslali smo devet koverata u ovom izvlačenju. Ja sam bila zadužena za skupljanje računa, a Dejan je pakovao i pisao moje ime na kovertama, tako da smo to timski radili - kaže Dejana, inače pejzažni arhitekta po zanimanju.

Međutim, čini se kao da je naša sagovornica predosetila da će biti srećne ruke ove godine.

- Relativno skoro sam počela da popunjavam loto listiće, koje nisam uplaćivala još od detinjstva. Dobili smo četvorku u jednom od izvlačenja i baš sam se iznenadila. U poslednje vreme sam kupovala i "greb-greb" srećke, tako da je sasvim moguće da sam imala neki predosećaj da treba da učestvujem u nagradnim igrama - kaže ona.

Prvo je, kaže, ipak bila skeptična.

- Nisam se nadala ovakvoj nagradi. Bila sam mišljenja kao i moja sestra, koja je u čudu sada rekla: "Pa ovo je zaista stvarno, istina je". Jednostavno, doskora se uopšte nismo bavili tim stvarima - dodaje ova Beograđanka.

Koliko ih je cela stvar iznenadila govori i to da se o proceduri preuzimanja stana nisu ni raspitivali.

- Nismo odlazili u Braće Jerković da pogledamo gde se stan nalazi, niti znamo kada ćemo dobiti ključeve stana, večeras su nas zvali iz Vlade Srbije, zamolili nas da im pošaljemo naše podatke, pa će nam naknadno reći koja je dalja procedura - pričaju dobitnici.

PROČITAJTE JOŠ: OVA BILJKA SE GAJI U KUĆI, A DONOSI DOBRU ZARADU: evo kako su poljoprivrednici sa malim ulaganjem stvorili uspešan biznis

Prema njenim rečima, oboje će najpre sačekati "da se sve slegne", da postanu svesni da su dobitnici stana.

- Potrebno je da prespavamo i da se emocije stišaju, ovo je ipak stres. Naravno, morali bismo da napravimo neko slavlje, roštilj ili tome slično za porodicu i prijatelje, bilo bi lepo. Ako Dejan bude inicijator, slaćemo koverte i u narednom krugu - zaključuje naša sagovornica, dok se Dejan na to duhovito nadovezuje rečima: "Da, da, nastavljamo dalje, ovo nam je tek prvi stan".

Tekst: A. Ristović

Izvor: Blic