Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VREMENSKA PROGNOZA ZA ZIMU U SRBIJI: evo koliko snega i ledenih talasa donosi zima u 2017/2018. godini

Meterolozi otkrivaju kakva nas zima očekuje, da li će biti velikih padavina i ledenog talasa, a evo kako da se na vreme informišete o temperaturi i spremite se za grejnu sezonu!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Debeli minus koji nas je zatekao prošle zime ne bi trebalo da se ponovi u predstojećoj sezoni. Bar tako prognoziraju meteorolozi. Oni najavljuju da će ove zime najniža temperatura biti minus šest stepeni i to na planinama.

Prema najavi Nacionalnog klimatskog centra Republičkoghidrometeorološkog zavoda ova zima će biti blaga.

PROČITAJTE JOŠ: Sačuvajte zdravlje tokom ledenog talasa: evo šta se dešava u vašem telu na temperaturi ispod NULE

Očekuje se da će biti od 30 do 60 mraznih dana (kada minimalna temperatura bude ispod nule) u nižim predelima, a na planinama od 60 do 80 dana.

Međutim, broj ledenih dana, kada je temperatura i tokom čitavog dana u minusu, ove zime neće biti veliki.

Po prognozi možemo očekivati samo osam do 15 ledenih dana tokom ove zime i to u nižim predelima, a na planinama od 25 do 45 ledenih dana.

- Srednja maksimalna temperatura u toku predstojeće zime se očekuje u intervalu od pet do osam stepeni u nižim predelima, a u višim od jedan do četiri. Srednja minimalna temperatura se očekuje u intervalu od minus dva do jedan u nižim predelima, dok se u brdsko - planinskim predelima očekuje u intervalu od minus šest do minus tri stepena Celzijusa - objašnjava Ana Savović iz Nacionalnog klimatskog centra RHMZ -a.

Koliko će padavina biti ove zime u Srbiji - pročitajte OVDE!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije